Koelsystemen

Alle Opel bedrijfswagens, vanaf de Opel Combo tot en met de Opel Movano kunnen omgebouwd worden tot een koelwagen. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk en de keuze wordt meestal bepaald door het product dat vervoerd moet worden. Voor verse voedingswaren is een koeling boven 0 °C vaak voldoende en voor sommige producten is een geïsoleerde laadruimte al voldoende. Het is ook mogelijk om te koelen tot onder het vriespunt zodat ook diepvriesproducten vervoerd kunnen worden.
Dakoplossingen
De koelmotor van het Webasto dak koelsysteem zijn gemonteerd in een aerodynamische behuizing op het dak van de bestelwagen. De koelsystemen, met capaciteiten tot 5.640 Watt, zijn geschikt voor verse voedingswaren (> 0 °C) en voor diepvries producten (< 0 °C). Een optionele standby functie maakt het mogelijk om onafhankelijk van de motor te koelen.

Voordelen van koelsystemen met dak montage:

– Compact ontwerp
– Geïntegreerde compressor in de condensor unit bij alle elektrisch aangedreven oplossingen
– Optimale afstemming van alle componenten
– Snelle en eenvoudige installatie
Het nadeel van deze oplossing is dat er geen imperiaal meer op het dak gebouwd kan worden.
geïntegreerde koeling
De geïntegreerde transportkoeling is geschikt voor verse voedingswaren en voor diepvries transport. Ze zijn beschikbaar in diverse capaciteiten tot 3.660 Watt, hetgeen kleiner is dan de dakkoeling. Een optionele standby functie maakt het mogelijk om te koelen zonder dat de motor loopt. De onderdelen van het systeem zijn volledig in het voertuig geïntegreerd en kunnen worden aangepast voor individuele applicaties en behoeften.
Voordelen van een geïntegreerd transportkoeling systeem:
– Volledige integratie in de koelauto
– Geen effect op de aerodynamica van het voertuig
– Optionele snelle ontdooifunctie
– Op het dak is plaats voor het monteren van een imperiaal